:: A|-C@pac|nO ::

Perkongsian Seorang Aku | Apalah ertinya penulisan kalau x d baca, Apalah ertinya ilmu kalau x dikongsi..

Friday, October 21, 2011

Kata Ibu

Artikel ini dikongsi olehKata Ibu:
'Beli dikedai Pak Mamat kita dapat berkat Pak Mamat membayar zakat kalau beli di kedai Maniam dan Ah Chong siapa menanggung dosa kalau mereka jadi kaya raya wang tadi dibina patung-patung dewa kita terheret percuma masuk neraka hanya sedikit yang masuk syurga selainnya masuk neraka kerana subahat membina Muruga dan dewa'.

Kata Ibu:
'Kalau mereka menjadi kaya raya nanti mereka menjadi ceti diberi Melayu pinjamnya wang habis dilelongnya tanah warisan kerana Melayu tak mampu bayar hutang'.

Kata Ibu:
'Kalau mereka kaya raya habis dibelinya tanah dan bendang padi naik harga kerana Melayu hanya jadi kuli bukan tuan kilang bukan kita punya kedai juga bukan kita punya tengok tu minum kopi pun kata mereka sedap dikedai Cina'.

Kata Ibu:
'Kalau mereka kaya raya habis dibelinya pekan dan kampung kita nantinya tinggal dipinggir sungai bakau dan berumah di bukit bukau tapi kini sungai juga dibeli dijadikan kolam udang bukit juga dibeli dibina kondo mewah Melayu mahu tinggal di mana dalam hutan belantara?'.

Kata Ibu:
'Tanamlah kucai kita dapat berkat kerana makan sayur yang tidak subahat kucai di kedai Cina disiram najis babi kalau kita tanam kucai kita gemukkan kucai dengan tahi kambing

Kata Ibu:
Jangan makan tauhu kalau tak tahu siapa pembuatnya jangan makan mi kalau Ah Chai yang membuatnya kalau makan makanan subahat hati hilang sinarnya kerana memakan makanan subahat hati dipenuhi bintik bintik hitam penuh noda dan dosa hati akhirnya mati kita nantinya semakin renggang dari kekasih tuhan kita nantinya menjauhkan diri yang Maha Pencipta dosa kita berganda-ganda lalu tuhan turunkan bala'..
0 Comments
Comments

0 comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana meberikan komen anda disini